AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ’NİN BELİRLENMESİ İÇİN İLK ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ’NİN BELİRLENMESİ İÇİN İLK ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 2023-2024 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin belirlenmesine dair ilk çalışma toplantısı, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar ve TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve tüm Baro Başkanlarından oluşan heyetin, 7 Temmuz 2023 tarihinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la yaptığı değerlendirme toplantısında, Avukatlık Asgari ücret Tarifesi’nin belirlenmesinin erkene çekilmesi konusunda varılan mutabakat çerçevesinde başlayan ilk çalışma toplantısı Adalet Bakanlığı bürokratlarının katılımıyla yapıldı.

TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, TBB Başkan Danışmanı Av. Dr. Kasım Akbaş ile TBB CMK Komisyonu Dönem Sözcüsü Av. Serdar Ayrancı’nın yer aldığı toplantıda, Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin Genel Hükümlere eklenilmesi düşünülen yeni hükümler ile güncel ekonomik veriler ışığında yapılması planlanan artış oranları ile ilgili bir sunum yaptı.

TBB'den yapılan açıklamada, "İki kurum arasındaki TBB Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin Genel Hükümlerine ve ücret kısmına ilişkin çalışmalar, Tarife’nin yayınlanma tarihinin erkene çekilebilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde de devam edecek ve meslektaşlarımız gelişmeler hakkında bilgilendirilecek." denildi.


Yorum Yaz